Jij bent de ideale coachee

want nu:
* voel je je moe
* ervaar je lichamelijke klachten
* word je niet voldoende gewaardeerd.
* werk je hard voor iedereen... maar
  te weinig voor jezelf.
* ben je bang je goed uit te spreken en je
  persoonlijke ruimte te pakken
* denk je de dag vol... en vergeet te voelen
  wat je lijf je vertelt
* wil je de rust opzoeken, maar er is geen tijd
* verlopen je dagen op automatische piloot.
* ben je kwijt wat je eigen vuur is.
* weet je gewoon even niet meer waar je moet beginnen
* wil je weer oprecht gelukkig zijn


En ik help je bij 


het hervinden van je 'eigenkracht'

* Ik leer je dat je alles in je hebt om de beste versie van jezelf te worden. Je hoeft het alleen nog maar te 'her-inneren'.
* Ik leer je te begrijpen waarom het ging zoals het ging en wat je kunt doen om dit te veranderen.
* Als we hier klaar zijn, zijn je hoofd, hart en buik weer in balans!
* Ik bied coaching op maat... mét jou... vóór jou alleen. Want jij bent uniek!

Wij en het traject

Net als jij voelde ik me ooit onzeker. Ik begrijp heel goed hoe je je voelt. Het is niet vreemd dat je soms even overloopt. Je doet ook zó veel. "Moét" ook zo veel. Loop jij ook even vast? Weet je niet meer voor wie je het allemaal doet? Ben je je vonk verloren, of gewoon even kwijt waar je ook alweer goed in was? Zit je veel in je hoofd en wil je meer contact met je lichaam en je gevoel. Wil je niet langer meer op automatische piloot doordenderen, omdat je omgeving dit van je  verwacht? Je wilt  het liefst meer kalmte en balans terugkrijgen? Dan ben ik er voor jou!


Samen werken we aan je vraag en leren we je je eigen krachten en valkuilen (her)ontdekken. We werken aan inzicht over je gevoelens en gedragingen, maar vooral aan je zelfinzicht en zelfsturing. Zodat je het straks ZELF kunt... op een betere manier! Dit is wat we samen doen in jouw coaching. Dat kan voldoende voor je zijn. En dat is helemaal prima!

Maar misschien heb je behoefte om dieper in jezelf te zoeken. Waar komt "het" nou écht vandaan? Waarom doe ik zoals ik doe, denk ik zoals ik denk, voel ik zoals ik voel? We kunnen verder kijken dan je gedrag, gedachten en gevoelens. Wat als je meer te weten wilt komen over dieperliggende oorzaken van je gedrag, gevoelens, valkuilen en patronen. Wat als je alleen maar zo reageert, omdat het je zo is aangeleerd? Of omdat je iets traumatisch beleefd hebt? Is er iets weggestopt. Geloof je in karma? Oude weggestopte pijnen, blinde vlekken, familiepatronen en karmische banden kunnen worden verlicht middels bijv. lichaamsgericht werken, spiritueel werken, reiki of zelfs transformatieve sessies.


Leuk, want we zijn gelijkwaardig en we lachen veel. Humor maakt een groot deel uit van de coaching. Een beetje gezonde zelfspot en relativering valt aan te denken. We zitten niet alleen maar in de stoel, maar werken óók middels spelvormen, tekeningen, filmpjes, creatieve oefeningen en meer. Soms serieus,  soms een beetje provocatief om wat los te maken... en soms gewoon hard lachen.

Lastig, want je wordt wellicht geconfronteerd met jezelf. Ook dingen die je niet wist of die vervelende dingen die je wél wist en steeds op je pad komen. Commitment is van essentieel belang deze patronen te doorbreken. Anders trap je steevast weer in dezelfde fout. In het coachtraject blijven als het lastig is... hoort erbij.

Leerzaam, want je krijgt nieuwe inzichten. Waar zitten je belemmeringen en waar je kansen? Waar is groei mogelijk en waar blink je juist in uit? Je leert jezelf beter kennen.  En ook die blinde vlek, waardoor je uiteindelijk misschien in coaching bent gekomen.


Tijdens mijn coaching kan ik uit een breed scala van methodieken kiezen. CGT, Systemisch werken, RET en ACT zijn er voorbeelden van. Maar daarnaast kent mijn coaching ook Boeddhistische invloeden, zoals ademhalingstechnieken, meditaties, werken met chakra's, karma en voorouderlijke lijnen en reïncarnatie.

Ik coach op basis van strikte vertrouwelijkheid en gelijkwaardigheid met een flinke dosis humor als onderlegger. Af en toe zeggen jij en ik ook waar het echt op staat. Om jezelf te leren kennen en te werken aan je zelfsturend vermogen heb je ook doorzettingsvermogen nodig. Tijdens coaching wordt er enorm veel gelachen en je leert jezelf, anderen en situaties veel beter kennen. Maar het kan ook confronterend zijn. Juist dan, is het essentieel niet op te geven. Als het makkelijk was... had je geen vraagstuk. Coaching is leuk, leerzaam én lastig. Zoek je een zeer goed opgeleide coach in omgeving Den Bosch, dan hoop ik dat je snel contact met me zoekt.Coaching is geschikt bij: 

 • Werk- en loopbaanstukken
 • Identiteitsvragen
 • lifecoaching
 • Zelfbeeld- en/of zelfvertrouwenskwesties
 • Assertiviteitsproblemen
 • Relaties
 • Emotionele onrust
 • Steun tijdens (niet i.p.v.) gezondheidsvraagstukken 
 • Rouwverwerking
 • Zingeving
 • Spirituele leegte
 • Eindigheid van zaken
 • een vol hoofd
 • vage lichamelijke klachten


HET TRAJECT

Het aantal sessies is per coachee verschillend, maar ik streef ernaar per coachvraag 6 á 8 sessies te gebruiken. Wanneer tijdens het traject andere relevante thematieken boven komen drijven wordt in overleg met jou de aanpak hierop afgestemd. Ik werk vanuit mijn praktijk KLIC in Nuland, gemeente Den Bosch.

1 intakegesprek
1 werksessie inclusief hypothesestelling en -concretisering en
   overleggen Plan van Aanpak
3 á 6 werksessies
1 werk- en evaluatiegesprek

Tussen de sessies door leer je enorm veel in je eigen praktijk. Het is dus zeer gebruikelijk thuiswerkopdrachten mee te krijgen, om het in de sessie besproken en/of aangeleerde te oefenen. 

* coach - coaching - mastercoach - KLIC - Den Bosch - reiki - lifecoach